SR EN

VAZDUHOPLOVNA AKADEMIJA POČINJE SA RADOM: Stipendije za četvoro najboljih kandidata

Objavljeno: 15. 09. 2021.

NAKON procesa akreditacije, od 4. oktobra počinje nastava u novoj državnoj vazduhoplovnoj školi "Vazduhoplovna akademija". Upis prve klase studenata na programe za pilote, avio-mehaničare i kontrolore trenutno je u toku. Četvoro najbolje rangiranih kandidata na prijemnom ispitu od države dobija punu stipendiju, koja uključuje pokrivanje troškova praktične letačke obuke i pohađanja strukovnih studija. 

vazduhoplovna akademija

Visoka škola strukovnih studija Vazduhoplovna akademija osnovana je u skladu sa potrebama triju kompanija iz sektora vazduhoplovne industrije, "MTU Maintenance Serbia", "Air SERBIA" i "Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA".

Ove kompanije potpisale su sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 5. avgusta ove godine Memorandum o saradnji na razvoju dualnog modela studija u visokom obrazovanju u vazduhoplovstvu.

Vazduhoplovna akademija upisaće ove godine ukupno 72 studenta na tri smera. Svršeni srednjoškolci i drugi zainteresovani imaju rok do 15. septembra da se prijave na upis za dva smera - "Vazdušni saobraćaj" i "Vazduhoplovno mašinstvo". Studijski program Kontrola letenja za ovu školsku godinu popunjen je upisom po konkursu SMATSA.   

https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/1035870/vazduhoplovna-akademija-pocinje-radom-stipendije-cetvoro-najboljih-kandidata