SR EN

Univerzitet u Beogradu organizator konferencije o finansijskom poslovanju

Objavljeno: 09. 12. 2022.

Gotovo 200 eksperata i učesnika iz 20 evropskih i svetskih zemalja, iz sektora visokog obrazovanja, biznisa, vlade i civilnog sektora prisustvovalo je svečanom otvaranju prve Međunarodne konferencije o savremenom upravljanju u finansijskom poslovanju u zgradi Rektorata, Univerziteta u Beogradu (UB), koji je organizator događaja. Konferencija će trajati do 10. decembra, uz mnoštvo predavanja, panela, radionica i ostalih događaja, koje će zajednički organizovati u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, Pravnog i Ekonomskog fakulteta UB-a.

Na otvaranju događaja goste su u ime Beogradskog univerziteta pozdravile prof. dr Zorica Vujić, prorektorka za finansije, i prof. dr Slađana Benković, šef Katedre za finansijski menadžment i računovodstvo Fakulteta organizacionih nauka i predsednica Programskog odbora konferencije.

- Ova konferencija finansijskim ekspertima iz čitave Evrope pruža jedinstvenu platformu za razmenu iskustava, međusobno umrežavanje i obnavljanje odnosa privremeno prekinutih usled raznih kriza nastalih prethodnih godina - kazala je Slađana Benković i dodala da se nada da će događaj uticati na popularizaciju finansijskih tema, kako u stručnoj, tako i u široj javnosti i svakodnevnom životu građana Srbije.

Ovakav stav prema zastupljenosti tema iz oblasti finansijskog poslovanja podelio je i Vladimir Đukanović, konsultant u oblasti finansija i investitor koji se proslavio tokom godina rada na Volstritu, pa zato i nosi nezvanični nadimak „srpski vuk sa Volstrita”.

- Živimo u vreme velikih promena na svim mogućim planovima, a posebno u oblasti ekonomije i finansija, koje u poslednjih nekoliko godina prolaze kroz značajne krize. A najbolje vreme za promene je uvek u doba krize. O tome sam pre nekoliko dana pričao i sa studentima Beogradskog univerziteta, na predavanju posvećenom modernim finansijama. Bio sam veoma pozitivno iznenađen time koliko su današnji mladi ljudi gladni znanja o finansijama, globalnim kretanjima na berzi, novim trendovima - zaključio je Vladimir Đukanović.

Konferencija, organizovana pod skraćenicom CFMC|2022, važna je i zbog toga što će deo sredstava za njenu organizaciju, prikupljen od sponzora i pokrovitelja, biti usmeren ka stipendijama za studente koji nisu u mogućnosti da sami finansiraju svoje školovanje.

- Mi kao već afirmisani stručnjaci u oblasti ekonomije i finansija smo društveno odgovorni da pomognemo onima koji su lošijeg materijalnog statusa, da i oni imaju jednaku šansu da se bore za svoje mesto pod suncem - zaključila je profesorka Benković.

Na svečanom otvaranju govorili su i Milan Martin Cvikl, viceguverner Banke Slovenije, i Jove Tapiador, poverenik i bivši predsednik Finteć Philippines asocijacije, a nastupio je i hor Fakulteta organizacionih nauka, pod nazivom Polifon.

https://www.politika.rs/sr/clanak/528204/univerzitet-beograd-konferencija-finansijsko-poslovanje

Dodajte komentar