SR EN

Direktorka sa nevažećom doktorskom diplomom

Objavljeno: 26. 09. 2017.

Fakultet za industrijski menadžment podneće krivičnu prijavu protiv Zorane Milosavljević, direktorke Visoke tehničko-tehnološke škole strukovnih studija iz Kruševca, koja je na ovoj funkciji sa lažnom diplomom doktora nauka, rečeno je Danasu na tom fakultetu.

Milosavljevićeva je odbranila doktorsku disertaciju na Fakultetu za industrijski menadžment u Kruševcu pod nazivom "Menadžment i očuvanje radne sposobnosti u uslovima ekologije", za koju je Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK) utvrdila da je nevladina.

To je otkriveno u postupku akreditacije Visoke tehničko-tehnološke škole u Kruševcu, kada je KAPK ustanovila da fakultet u trenutku odbrane doktorske disertacije nije imao dozvolu za izvođenje doktorskih studija.

Nakon toga Nastavno-naučno veće fakulteta je obrazovalo stručnu komisiju sa zadatkom da detaljno ispita i proveri navode Komisije za akreditaciju.

- Stručna komisija je podnela izveštaj Nastavno-naučnom veću da je doktorska disertacija nevažeća i da nije u sladu sa zakonom, statutom i aktima fakulteta i da je van matičnosti fakulteta. U trenutku akreditacije Visoke tehničko-tehnološke škole Milosavljevićeva je bila direktorka te ustanove, a na toj poziciji je i dalje, iako je u međuvremenu njena doktorska diploma osporena, rečeno nam je na Fakultetu za industrijski menadžment.

Kažu i da ne beže od svoje odgovornosti, ali se pitaju kako je moguće da osoba sa lažnim doktoratom obavlja funkciju direktorke i da uporno odbija da sazove Savet te visokoškolske ustanove na kome bi razjasnila navedene činjenice.

Na fakultetu ističu i da su o svim dešavanjima obavestili Ministarstvo prosvete još pre pet meseci, ali da nikakve reakcije nije bilo.

Juče smo pokušali da dobijemo Zoranu Milosavljević, ali se na fiksne telefone škole niko nije javljao.

http://www.danas.rs/drustvo.55.html?news_id=357115&title=Direktorka+sa+neva%C5%BEe%C4%87om+doktorskom+diplomom

Dodajte komentar