SR EN

Centar za promociju nauke i Fond za inovacionu delatnost najavili zajedničke aktivnosti - Potpisan Memorandum o saradnji

Objavljeno: 15. 09. 2017.

Ivan Rakonjac i Jovan Trifunović

Centar za promociju nauke i Fond za inovacionu delatnost potpisali su u sredu, 13. septembra 2017. godine, Memorandum o saradnji, čime je i zvanično počela saradnja ove dve institucije. Dokument su potpisali dr Jovan Trifunović, v.d. direktora CPN-a, i dr Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost, navodi se u saopštenju Centra za promociju nauke.


Memorandumom o saradnji definisani su pravac i obuhvat buduće zajedničke saradnje čiji su cilj osnaživanje i podrška naučnoj zajednici u Srbiji, posebno kada je reč o promociji inovacione delatnosti i povezivanju naučno-istraživačkih organizacija sa privredom.


S obzirom na slične ciljeve, koji obuhvataju razne oblike podrške naučnoj zajednici, ali različite instrumente kojima raspolažu, Fond za inovacionu delatnost i Centar za promociju nauke planiraju da u narednom periodu udruže svoje resurse i iskustva koji bi bili usmereni ka promovisanju preduzetničke i inovacione kulture među istraživačima, kao i da podstaknu privredu da koristi znanja naučno-istraživačkih institucija.

- Memorandum je još jedan korak ka unapređenju saradnje ove dve institucije, a sve u cilju podrške privredi zasnovanoj na znanju. Zajedničkim aktivnostima nastojaćemo da podstičemo istraživače i preduzeća na saradnju, jer su proizvodi koji tako nastaju višestruko korisni za celokupno društvo - izjavio je dr Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost, prilikom potpisivanja Memoranduma.

Između ostalog, u planu je i saradnja dve institucije na polju izdavaštva koja podrazumeva pripremanje i objavljivanje publikacija u kojima bi široj javnosti bile predstavljene mogućnosti, iskustva i primeri dobre prakse naučne zajednice u Srbiji kada je reč o inovacijama, primeni tehnologija i plasmanu na tržište.

http://www.ekapija.com/news/1879442/centar-za-promociju-nauke-i-fond-za-inovacionu-delatnost-najavili-zajednicke-aktivnosti

Dodajte komentar