SR EN

VESTI

Objavljeno: 19. 11. 2017. Podeli

Одржан први Фестивал образовања: О стицању знања из прве руке

На првом Фестивалу образовања, одржаном у СПЦ Војводина, на Међународни дан студената, у организацији Студентске уније Србије представиле су се образовне институције државне и приватне, као и оне које нуде формално, али и неформално образовање.
Objavljeno: 18. 11. 2017. Podeli

Pitanje koje muči akademce – šta posle fakulteta?

Oko 240.000 akademaca u Srbiji danas obeležava Međunarodni dan studenata u znak sećanja na 17. novembar 1939. godine, kada je stradalo 20 čehoslovačkih studenata, koji su demonstrirali protiv okupacije. Na svoj dan, akademci upozoravaju da im je najvažnij
Objavljeno: 18. 11. 2017. Podeli

Univerzitet u Banjaluci reagovao: Čokorilo nije dobila otkaz,već joj je prestao ugovor

Univerzitet u Banjaluci nakon zaprimljenog rješenja republičkog prosvjetnog inspektora uputiće tužbu na njega i pokrenuti upravni spor s obzirom na to da Radmila Čokorilo nije dobila otkaz zbog utvrđenog plagijata.
Objavljeno: 18. 11. 2017. Podeli

Potrebno najmanje 5.000 KM da se student osposobi za rad

IT industrija u svijetu odavno raste, dok Bosna i Hercegovina po starom dobrom običaju kasni za njim. Tek odnedavno se ovom sektoru posvećuje više pažnje, ali je to još uvijek nedovoljno.
Objavljeno: 18. 11. 2017. Podeli

Dodik: Potrebno unaprediti standard studenata

Predsednik RS Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci, povodom Međunarodnog dana studenata, sa delegacijom Unije studenata RS o studentskom standardu i mogućnosti da se on u narednom periodu unapredi.