SR EN

Viki-maraton posvećen domaćim naučnim časopisima

Objavljeno: 08. 09. 2017.

U utorak, 26. septembra, od 10 do 13 časova, u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom „Svetozar Marković“ organizuje se Vikipedijin uređivački maraton posvećen domaćim naučnim časopisima. Ideja je da predstavnici časopisa sami pripreme tekstove (pre svega na srpskom, a ako žele, i na drugim jezicima) o svojim časopisima i da ih tokom radionice uz pomoć bibliotekara koji učestvuju u projektu Viki-bibliotekar postave na Vikipediju.

Projekat Viki-bibliotekar realizuje Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ u Beogradu u saradnji sa Matematičkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Vikimedijom Srbije i Institutom tehničkih nauka SANU.

Usled ograničenog broja mesta (16 polaznika) molimo redakcije koje žele da se uključe u ovu akciju da obavezno pošalju svoju prijavu na adresu popovic@unilib.rs.

Tokom 2016. godine održane su 3 uspešne radionice za urednike domaćih naučnih časopisa i postavljeni su kvalitetni članci na Vikipediji na srpskom.

Detalji mesta održavanja: Edukacioni centar, drugi sprat, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“, Bulevar kralja Aleksandra 71. 
Kontakt osoba iz Univerzitetske biblioteke: Aleksandra Popović (email: popovic@unilib.rs), telefon: 3370 160, načelnik Sektora za naučne informacije i razvoj.